perjantai 29. huhtikuuta 2016

Amsterdam & Glasgow & Color run

Belgiasta matka jatkui kohti Amsterdamia. Matka taittui näppärästi Megabussilla joka oli ihmeellisesti melkein tyhjä ja pääsin sitten eteen ylös istumaan oikein leveästi ja mukavasti. Koko kaksikerrosbussissa olikin vain seitsemän ihmistä.

Amsterdamissa pääsin vähän sukuloimaan ja majoituin Sirviöiden luona, tosi mukava oli viettää aikaa siellä heidän kanssaan ja kiitos vielä kaikesta!

Amsterdami kyllä pääsi minun suosikkikaupunkien listalle, siellä oli niin paljon asioita mistä tykkään, vettä, vihreyttä, kauniita rakennuksia ja hyvä tunnelma. Ja viel todellinen pyöräilijän paratiisi, kun pyöräilijät on maanteiden kunkkuja.Anne Frankin talossa ja siihen tehdyssä museossa kävin, ja se oli kyllä todella mahtava. Toisaalta kauhea, mutta todellakin kokemus jonka halusin kokea. Ihan hurjaa miten he ovatkaan siellä piilotelleet niin kauan ennen kiinni jäämistä. Ja kuinka monta muuta on tehnyt samaa. Ihan hurjaa ja niin hirveää.


Tässä se torni, minkä Anne oli nähnyt ullakon ikkunasta, paljon maisemia kun ei tullut nähtyä.
Tässäpä sitten Amsterdamin kapein talo. Mitenhän lie siellä mahtuu mitään olemaan kun varmaan hyvä että sänky mahtuu.Joidenkin talojen edessä on laattoja, joissa ilmoitetaan keitä siitä talosta on viety toisen maailmansodan aikana ja minne.


Tässä sitten puolestaan Amsterdamin pienin rakennus. Se joka on tämän rakentanut ei ole todellakaan kylpenyt rahoissa. Taloista ja tonteista on nimittäin laskutettu leveyden mukaan.
Eksyin myös hieman Amsterdamin ulkopuolelle Keukenhofiin ihastelemaan kukkia. Niin nättiä joka puolella! Ikävä kyllä tulppaanipellot eivät olleet vielä täydessä kukoistuksessaan.Söin kesän ensimmäisen jäätelön ja oli kyllä tosi hyvää!


Söin myös lämpimän stroopwaffelin. Herrrrkullista!


Tässä ne vielä melko vihreät tulppaanipellot. Takana näkyy jo vähän väriä!

Amsterdamissa myös kävelyretkellä oli myös meidän lisäksi kuvassa esiintyvät Charlene (joka on kotoisin Hong Kongista mutta on myös tällä hetkellä Ranskassa vaihdossa) sekä suomalainen Anni. Heidän kanssaan tulikin sitten vietettyä aikaa myös tuon kävelyretken jälkeen, se on kyllä niin hauska aina reissatessa tutustua uusiin ihmisiin.


Amsterdamista matka jatkui kohti tuttua Glasgowta, jossa vietin pari yötä Marin luona. Oli tosi kiva nähdä taas, kerrankin ei niin pitkästä aikaa. Ja käytiinhän me The Lumineersin keikalla mikä oli kyllä tosi kivaa!


Glasun pikavisiitin jälkeen suuntasin takaisin Pariisiin jossa osallistuttiin Tessan kanssa Color Runiin. Se oli kyllä ihan supermukavaa ja voisin mennä vaikka joskus uudelleenkin! Melko viileä ja hiukan myös sateinen päivä sattui ikävä kyllä olemaan mutta tunnelma ja pieni hölkkä lämmittivät!


Tässä olikin sitten minun reilun viikon reissuni ja oli kyllä mahtavaa! Useamman paikan kerkesin nähdä ja paljon kokea ja ihmisiäkin tavata niin ei paremmasta väliä.

2 kommenttia: