keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Strasbourg & Brysseli & Brugge

Viimeisen kirjoituksen jälkeen lähdinkin lomailemaan. Ensiksi suuntasin yöbussilla Pariisista Strasbourgiin jossa vietin vain noin 20 tuntia. Tulin sinne siis jo aikaisin aamulla ja lähdin myöhään puolenyön jälkeen pois. Tulikin vietettyä siis aikaa juna-asemalla niin saapumisen jälkeen kuin ennen lähtöä. Juna-asemalla siksi, että siellä oli paremmat tilat kuin bussiasemalla.

Päivän sitten kiertelin vaan kaupungilla ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Matkustusinfosta sain kartan ja listan tärkeimmistä nähtävyyksistä ja niitä sitten kiersin osaa katsomassa. Museoihin en mennyt sillä ne olivat maksullisia ja halusin selvitä minimibudjetilla. En myöskään mennyt suositulle nähtävyysajelulle isolla veneellä vaan päädyin kävelemään itse sen reitin. Tulihan sitä tuona päivänä käveltyäkin jopa 25 kilometriä. Vietin aikaa myös ihan vaan istuskelemalla ja lukemalla kirjaa, olin aika iloinen kun tajusin että pystyn lainaamaan Suomesta e-kirjoja.















Illalla (tai yöllä) sitten tosiaan matka jatkui kohti Brysseliä. Yöbussilla tämäkin, tosin vaihto Düsseldorfissa. Siellä sitten pääsinkin vähän puhdistautumaan ja syömään.


Brysseliin kun saavuin olin aika väsynyt ja tympääntynyt eikä huvittanut ollenkaan tehdä yhtään mitään. Jäinkin ensiksi odottelemaan vaan hostellille että pääsen huoneeseeni ja sitten suoraan suihkuun. Pienen rentoutumishetken ja suihkun jälkeen olinkin jo vähän paremmalla mielellä ja päätin suunnata kaupungille katsomaan päänähtävyydet.

En ollut hirveammin tutkinut etukäteen mitä on odotettavissa niin en ollut yhtään ajatellut miten tämä Stock Exchange -rakennus oli kuorrutettu muistolauseilla sekä kukilla ja kynttilöillä Brysselin iskujen vuoksi. Hiljaiseksi se veti kun siinä hetken seisoskelin.




Siitä suuntasin sitten Grand-Placelle jossa oli todella vaikuttavia taloja kultakuorrutuksineen.



Viimeinen kohteeni tällä lyhyehköllä reissulla oli Manneken Pis jonka löydettyäni tosin hämmennyin kun löysin sen tällaisissa vermeissä. Seuraavana päivänä sitten tämä pissapoika olikin jo palannut normivetimiinsä, siitä kuvaa myöhemmin.


Pitihän sitä Belgiassa vohveleita syödä, tässä oli vuorossa Brysseliläinen vohveli Nutellan kanssa. Oli tosi hyvää.



Hostellihuoneesta sen verran että siellä oli hieman omituisia vieraita. Tai pääasiallisesti yksi. En oikein päässyt selvyyteen että mikä oli ongelmana, mutta todella omituisesti hän käyttäytyi. No, ihan hyvin kaikki kuitenkin sujui.

Sunnuntaina lähdinkin sitten päiväreissulle Bruggeen, mutta ensin söin parhaan aamupalan pitkään aikaan. Ranskassahan kaikissa hostelleissa ja hotelleissa aamupala on tähän mennessä koostunut patongista, croissanteista sekä hillosta ja nutellasta. Niin oli ihana saada pitkästä aikaa kunnolla ruokaa vaikka se vähän ylimääräistä maksoikin. Mutta selvisimpä aika todella pitkälle tällä ruualla, ei tullut nälkä kun vasta illalla. (Toki söin jotain pienempää jo sitä ennen.)


Bruggessa päädyin vaan pääasiallisesti kiertelemään pitkin ja poikin kaupunkia välillä vähän pysähdellen lukemaan tai vain paikkoja katsomaan ja imemään tunnelmaa. Aika rennosti otin tämän päiväreissun ja museot jäi taas välistä ja keskityin vain harhailuun.







Brysseliin kun palasin niin maistoin sitten Belgialaisia ranskalaisia. Hyviä ne oli, mutta en nyt mitään järettömän suurta eroa todennut näiden tai muiden ranskalaisten välillä. Ehkä menee lajissaan lähemmäksi jotain lohkoperunoita mutta tuossa muodossa vaan ja rasvaisempia ja suolaisempia.


Tässä vielä se Mannekin Pis normaalitilassaan.


Matka tästä vielä jatkui, mutta jotta ei tule järettömän pitkää päivitystä jääköön loppumatka sitten seuraavaan osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti