maanantai 2. toukokuuta 2016

Bordeaux

Viikko sitten viikonloppuna tehtiin Tessan kanssa viikonloppuretki Bordeauxiin. Kaksi yötä vietettiin bussissa mutta halvalla päästiin! Viisi euroa per suunta Pariisista Bordeauxiin ja takaisin niin kyllä kukkaro kiittää.

Ensimmäisenä päivänä harhailtiin hieman huonossa ilmassa siellä sun täällä ja onnistuttiin välttämään kaikki ne paikat mitä ajateltiin että käydään katsomassa. Mutta ei se mitään, kivaa oli silti. Vähän oltiin ehkä myös väsyneitä edellisen yön bussimatkasta joten päivällisen (joka syötiin jo neljä viiden aikaan) jälkeen painuttiin hotellille lepäämään. Minähän nukahdin yöunille jo yhdeksältä.
Seuraava päivä olikin kelin puolesta parempi ja saatiin suhteellisen aurinkoisessa kelissä nauttia Bordeauxista.Tässä Miroir d'eau joka on melko uusi taideteos. Aika hauska, välillä siinä puhaltaa tuota savua, välillä taas siinä on vettä enemmälti. Toisaalta myös aika hämmentävä.
Törmättiin sunnuntaina varmaan viisiin eri markkinoihin, ja yksiltä päädyin ostamaan tällaisen herkun. Oli kyllä tosi tosi hyvää! Vadelmien alta löytyi siis kakkuosuus joka oli aika kova itse asiassa, tosi hyvä kyllä.Hattaraan on mahdollista valita eri makuja!!! Valikoimasta löytyy muun muassa vihreä omena, purukumi, mansikka, vadelma....


Caeniin palattiin sitten taas yöbussilla, yritettiin epätoivoisesti etsiä Pariisista aamupalaa (paikat oli joko kiinni tai eivät tarjoilleet sitä mitä haluttiin) ja nukuttiin onnellisesti bussimatkat. Täällä perillä sitten olen nauttinut rennosta elämästä, kun tasan yhdellä oppitunnilla olen koko viikon aikana vaan käynyt. Sen sijaan olen sitten yrittänyt saada tehtyä muita kouluhommia ja aika hyvin alkaa nyt olla tämän vaihdon jutut kasassa. Enää loppuesitelmä pitää kirjoittaa ylös, että saan jotain siellä sitten sönkättyä.

Opiskelijaravintolassa olin kerrankin tyytyväinen ruokaani, lohilasagnee nami!


Käytiin myös kiertelemässä vähän kirjakauppoja. Täällä en onneksi mene ihan niin sekaisin mitä Glasgowssa, ei tämä ranska kuitenkaan niin hyvin taitu, että ihan hirveästi haluaisin sillä kielellä kirjoitettuja kirjoja. On nimittäin kuitenkin sen verran raskasta se lukeminen.


Kohtapa alkaakin olla taputeltuna minun vaihtokevät täällä ja alkaa matka kohti Suomea. Enää reilu viikko reiliin, eli kotimatkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti