torstai 7. huhtikuuta 2016

Ils sont ici!

Nyt kun olen saanut intiapäivitykset vihdoin ja viimein alta pois niin palataanhan siihen mitä tänne nyt kuuluu. Ennen tämänpäiväistä lomaa (ja reissua) ajattelin tehdä pikapäivityksen että pysyn jossain määrin elämässäni mukana.

Parasta tänä aikana mitä tapahtui oli kun sain vieraita ympäri Eurooppaa. Tavattiin Pariisissa ja nähtävyyksiä vähän katseltiin parin päivän ajan kunnes tultiin Caeniin. Pitkät oli jonot melkein jokapaikkaan, aika hurja muutos jo aikaisempiin käynteihin. En halua edes ajatella miten kauan siellä saa kesällä jonotella...Käytiin Notre Damen tornissa ja oli kyllä kivaa, tämäkin ilmainen kun oltiin alle 26 ja EU-kansalaisia, vaikka ensin luultiin että pitää maksaa 10 euroa. Ja oli kyllä kiva käydä tuolla, Notre Damen kellonsoittaja on kuitenkin yks minun lemppari Disneyn leffoista.Caenissa sitten vietettiin yksi päivä toisen maailmansodan merkeissä (taas vaihteeksi). Naamioiduttiin kaikki Erasmus-opiskelijoiksi (tai no minun ei tarvinnut) ja mentiin EIC:n järjestämälle matkalle. Päästiin käymään puoli-ilmaiseksi Mémorial de Caenissa ja sitten käytiin myös opastuksen kanssa rannoilla. Olihan se vähän haastavaa tälle ranskaa puhumattomalle joukolle mutta ihan kiva päivä.Vihdoinkin pääsin myös testailemaan kaiken maailman leivoksia, kun ei niitä yksin viitsi hirveänä ostaa ja syödä. Tai miksei, ei vaan ole tullut sitä kuitenkaan tehtyä. Nämä leivokset ostettiin siltä samalta myyjältä markkinoilta, jolta ostin ensimmäisen kerran markkinoilla käydessäni ja ne oli taivaallisia. Sittemmin tätä myyjää ei ole näkynyt mutta nyt se sitten ilmestyi taas paikalle!


Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan ja niin lähti kamutkin pois. Caenia kerettiin kuitenkin vähän enemmänkin näkemään ja Annin synttäreitä juhlimaan.

Tessan vanhemmat tulivat käymään täällä viikon ajan ja lähdin sitten heidän mukaan käymään Bayeuxissa, jossa pääkohteena menimme katsomaan seinävaatetta, johon on kirjailtu Vilhelm Valloittajan tarina. Museossa sai ääniopastuksen valitsemallaan kielellä ja se kertoikin seinävaatteessa kerrotun tarinan ja samalla johdatti eteenpäin. Erittäin hieno oli ja suosittelen kyllä! Itse tuli tehtyä kierros kaksi kertaa ja se olikin hyvä, toisella kerralla pystyi kiinnittämään vielä paremman huomiota yksityiskohtiin ja muuhun. Seinävaatteesta ei saanut valokuvia ottaa, joten tässä on vain kuva julisteesta, siinä näkyy kuitenkin millaista kirjailu on.


Bayeux'n katedraali jossa vierailtiin myös.Ranskassa on viime aikoina lakkoiltu työlain uudistamisen vuoksi, ja se näkyi myös siinä että kampus oli opiskelijoiden toimesta vallattuna yhtenä päivänä ja silloin ei opetusta siellä ollut. Meillä oli opetusta normaalisti kylläkin.


Tänne on myös saapunut kevät kovalla tohinalla ja kesää kohti mennään. Lämmintäkin on ollut, yksi päivä jopa 18 astetta! Kukkia alkaa olla ja lehdet ilmestymään puihin, jospa kelit vaan vielä vähän lämpenisivät.Nyt sitten reissuun, seuraavan kerran saattaakin olla hiukka enemmän kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti