maanantai 29. helmikuuta 2016

La vacance!

Viime viikolla meillä oli siis lomaa. Piti kehitellä jotain tekemistä sillä Caeniin en halunnut jäädä, sehän olisi jo melkein ajan tuhlaamista. Niinpä me Tessan kanssa pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin matkaan.

Ensimmäisenä suunnattiin Lilleen, Belgian rajan tuntumassa sijaitsevaan kaupunkiin, joka osoittautui paljon isommaksi mitä kuvittelin. Hirveästi en etukäteen tietoa etsinyt, tiesin vain että se on nätti kaupunki ja päästään sinne helposti Lisan kyydillä.




Lilleen kun saavuttiin, heitettiin tavarat hotellille (joo, se oli jopa halvempi kun hostelli!) ja lähdettiin kiertelemään kaupungille. Eläintarhaankin eksyttiin kun se oli ilmainen.


Kirkot on täällä myös erittäin yleisiä ja niitä löytyy joka puolelta.


Nämä oli jotain ihan uusia herkkuja joita en ollut nähnyt muualla, ja koska tähän pieneen putiikkiin oli jono (mikä kertoo aina että asia on hyvä), niin täytyihän niitä ostaa ja maistaa. Ja hyviä olivat! Merveilleux nimeltään, marenkia kermaa ja mitä lie niissä onkaan, erittäin terveellistä siis.


Tämän reissun aikana käytiin myös museoissa. Useissa museoissa. En oo ehkä koskaan käyny noin monessa museossa niin lyhyen ajan sisällä. Sentään niissä oli lämmin ja joistain löyty jopa wifi niin olin ihan tyytyväinen vaikka en mikään museohirmu olekaan.






Ystävänpäinä otettiin sitten suunnaksi Pariisi ja saavuttiinkin tunti (!!!) aiemmin mitä aikataulu oli meille kertonut La Défence nimiselle alueelle, joka on ainoa paikka Pariisissa, jossa on rakennukset kohoavat korkeuksiin.


Hetken aikaa siellä kierreltiin, mutta melko nopeasti suunnattiin metrolle ja sillä hurautettiin hostellille. Ensimmäinen kohde Pariisissa jonne suunnattiin olikin sitten nykytaiteen museo (La centre Pompidou). Ruma rakennus minun mielestäni, mutta ihan hauskaa taidetta sisällä. Kuuluisuuksiakin siellä on, Picassoa, Andy Warholia, Henri Matissea ja muita vastaavia. Yksi parhaista museoista oli tämä, eikä pelkästään ilmaisen toimivan wifin ansiosta.

Pitkähkö jono oli kuitenkin mikä piti odottaa ennen kuin päästiin sisälle. Meni kuitenkin ihan kohtuullisen rivakkaan.


Ja tasanteelta sai ihailla Pariisia. Kuvat ei nyt ihan kuvasta sitä oikeaa kauneutta mikä sieltä paljastui. Kuitenkin tästä pystyy ehkä erottamaan muun muassa Eiffelin sekä horisontissa tuon aikaisemmin mainittu La Défence.







Pakollinen erittäin huonolaatuinen selfie.




Rakastuin kyllä Pariisiin, vaikka se onkin aika täynnä turisteja. Ja jos siellä oli näin helmikuun viileillä ilmoilla paljon turisteja, voin vaan kuvitella kuinka täynnä se on joskus kesällä. Kuitenkin jos lähtee vähän harhailemaan kaikista suurimmilta kaduilta voi löytää ihania pieniä leipomoita ja kauniita rakennuksia ja välttää samalla pahimmat turistilaumat.

Tässä kuvia päivänvalossa Sacré Coeurilta, joka kohoaa mäen huipulla Montmartessa. Palattiin sinne toisena iltana ja siellä koettiin ihana hetki, kun kuunneltiin haitarinsoittoa, ihailtiin Pariisin valoja ja nautittiin elämästä.





Sacré Coeurin vierestä löytyy myös tori jossa taiteilija sekä myyvät töitään että tekevät muotokuvia.


Ja koska tällä reissulla todellakin vierailtiin monessa paikassa, lista nähdyistä paikoista vaan jatkuu. Seuraavana oli vuorossa Cimetière du Père Lachaise, josta löytyy sun vaikka kenenkä hauta, muun muassa Edith Piafin, Frederic Chopinin sekä Jim Morrisonin.







Versaillesiin tehtiin yksi päiväreissu ja voin kyllä suositella, varsinkin jos on alle 26v EU-kansalainen. Silloin nimittäin pääsee ilmaiseksi mikä on aina aika hyvä juttu. Ja sitten kun vielä löydettiin audioguidet (mitä ne onkaan suomeks) jotka oli nekin ilmaiset niin olin onnellinen! Kerettiin jo vähän kierrellä ennen kun saatiin selostukset mukaan, ja kyllä vaan kierroksesta sai irti aika paljon enemmän selityksen kanssa.










Tässä ehkä huonoin matkan aikana nähty kohde, eli Ranskan kansalliskirjasto. Ei erityisen hieno paikka eikä muutenkaan mitään nähtävää, käveltiin pitkä matka sinne ja oli kylmä ja nälkä. Siihen summautuu aika pitkälti minun tuntemukset tätä paikkaa kohtaan.


Nähtävyyskierros jatkui ja siihen kuului mm. Victor Hugon talo, Panthéon (sielläkin kuuluisuuksia hautakammioissa sekä Foucaultin heiluri), Riemukaari, Louvre, Orsayn museo, Concorde, ...











Viimeinen paikka jossa vierailtiin oli katakombit. Sinne saatiin vähän lisää seuraa kun Oona ja Anniina matkustivat vähän ympäriinsä ja löysivät itsensä samaan aikaan Pariisista.


"Seis! Tämä on kuoleman valtakunta"





Huh kun tästä päivityksestä tulee pitkä. Jaksaakohan kukaan edes lukea tai katsoa näitä kaikkia.

Päätettiin Pariisissa vielä että ennen kuin suunnataan takaisin Caeniin tehdään pikavisiitti Roueniin. Tämä paikka on kuuluisa Jeanne D'archista, sillä sekä oikeudenkäynnit että tuomion täytäntöönpano tapahtui tässä kyseisessä kaupungissa. Käytiin siis Jeanne D'arc -museossa (mikä oli varmaan paras museo, tosi hyvillä videoilla kerrotut tapahtumat, onkin aika uus museo) sekä Jeanne D'arc -tornissa.





Nätti kaupunki oli muutenkin ja nautin ihan vain sen katselusta ja ympäriinsä kävelystä.




Luovutettiin jo hyvässä vaiheessa päivää ja päätettiin lähteä takaisin Caeniin, koska väsymys alkoi jo painaa ja aikaisin lähtiessä varmistettiin se että kerettäisiin käymään ruokakaupassa jo sen illan aikana.

Paljon kerettiin tosiaan nähdä viikon sisään ja oikein mukava reissu oli. Tässä vielä kuvatodistetta museoiden sisäänpääsylippujen muodossa. En oo ihan varma onko tuossa kaikki, mutta ei oo kyllä koskaan tullut yhdelläkään lomalla käytyä ihan näin monessa museossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti