tiistai 9. helmikuuta 2016

Peut-être et pourquoi pas

Olen tuonut savolaisuuden osaksi ranskan kieltä, sanon kuulemma nimittäin todella paljon sekä peut-être (=ehkä, ehkäpä) että pourquoi pas (=miksipäs ei, mikäs siinä).

Ranskan kielen opiskelun (mitä pitäisi kyllä tehdä enemmän, mitä tällä hetkellä saan aikaiseksi) sekä yleisen opiskelun lisäksi on aikaa riittänyt myös muuhun. On tullut tutustuttua Caenista löytyviin miesten ja naisten luostareihin, sekä tehtiin Lisan ja Tessan (opekoulussa opiskelevat vaihtarit) kanssa pari päiväreissua Lisan autolla. Tosi kätevää kun on sellainen mahdollisuus täällä, pääsee aika paljon helpommin käymään eri paikoissa.

Caenista löytyy siis Abbaye-aux-Dames joka on toiminut naisten luostarina. Se on perustettu noin vuonna 1060 ja perustajanainen (Mathilde de Flandre) oli myös Englannin kuningatar ja Vilhelm Valloittajan vaimo. Osa tiloista on remontoitu ja niitä käytetään nykyään mm. tapahtumissa.Toinen Caenista löytyvä luostari on nimeltään Abbaye-aux-Hommes, eli miesten luostari. Se on hitusen isompi ja hienompi mitä naisten luostari ja nykyään siellä juhlitaan erittäin paljon häitä.
Tästä huoneesta oli vain pakko ottaa kuva, koska muuten ihan hieno mutta aivan kauhea matto! Tai ei ainakaan sovi tuonne huoneeseen ollenkaan.
Tuosta viimeisen kuvan kirkosta ja tilasta tuli jotenkin mieleen Notre Damen kellonsoittaja.

Viime perjantaina sitten kun meillä oli melkein vapaapäivä (minulla vain yksi luento aamulla ja Lisalla ryhmätyön tekeminen myöskin aamusta), suunnattiin lounaan jälkeen Omaha beachille. Omaha oli yksi Normandian maihinnousun rannoista ja sinne onkin pystytetty muistomerkki sillä rannalla taistelleiden sotilaiden muistoksi.
Vierailtiin myös amerikkalaisten hautausmaalla jossa toimii myös museo. Se oli aika hiljentävä paikka.
Toisella autoreissulla suunnattiin lähellä sijaitsevaan Saint-Lôn kaupunkiin. Se oli kyllä hieman pettymys, kierreltiin siellä useampi tunti (ja Lisan mittarin avulla reilu 11 kilometriä) ja samalla nähtiin kaikki mutta ei oikein mitään. Monet paikoista oli kiinni ja ne avataan vasta kesällä, joten kierreltiin markkinoilla ja kaikkialla muuallakin ja kärsittiin jäätävästä tuulesta. Museokäynnin jälkeen päätettiin suunnata takaisin Caeniin syömään päivällistä ja rentoutumaan.


Tässä on nyt kaikki tähän mennessä tehdyt vierailut, tämä viikko enää tosin koulua ja sitten alkaa viikon loma, että eiköhän sitä jotain tule silloin tehtyä. Vähän on kyllä jo suunnitelmiakin, mutta niihin tunnelmiin myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti