sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sadetta kerrakseen

Sataa sataa ropisee, pili pili pom… Täällä on satanut nyt sitten muutaman päivän putkeen pieniä taukoja lukuun ottamatta. Pikkuhiljaa on jo alkanut tottua siihen että tulee hiukset märkinä joka paikkaan varsinkin kun sateenvarjokin on rikki. No nyt perjantaina jopa taivuin ja menin ostamaan Tescosta taas uuden suht huonon sateenvarjon, saas nähä kuinka kauan tämä kestää. Olisin nimittäin halunnut ostaa jonkun vahvemman sateenvarjon mikä kestäisi kauan, mutta en ole vielä sellaista löytänyt.

No jokatapauksessa, sateesta huolimatta, lähdin aikaisin lauantaiaamuna International Societyn järjestämälle retkelle Alnwick linnaan, Holy Islandille sekä Bamburg castlelille. Alnwick linna on hyvin kuuluisa sen takia, kun siellä on kuvattu ensimmäistä ja toista Harry Potter elokuvaa, ja suurin osa reissussa olijoista lähtikin enimmäkseen sen linnan vuoksi. Ja hienohan se oli. Potterviboja tuli, mutta ei välttämättä ihan niin paljon kun olisi voinut kuvitella, mutta ymmärrettävää, koska vain osia leffasta on kuvattu tuolla (esim. ensimmäinen luutatunti sekä Ford Anglian laskeutuminen koulun pihamaalle) ja linnaa on myös muokattu tietokoneella leffoja varten. Hieno linna se oli, ja kun sisälläkin pääsi käymään ja näki miten Percyn perhe siellä sitten talven aina asuu. En voi ymmärtää miten kukaan voi oikeasti asua normaalielämäänsä jossain sellaisessa linnassa, hullua. Siellä oli kyllä kaikki mahdolliset sisustukset mietitty, kattokruunuista, piiiitkistä ruokailupöydistä kaiken maailman antiikkiesineisiin ja vähän vaikka mihin muuhun. Kuvia ei saanut sisällä ottaa, mutta uskomaton ”talo”.





Tämä onkin sitten jo Alnwickin kylästä.

Holy Islandilla kun pysähdyttiin, niin ilma oli ihan järkyttävä. Satoi kovasti ja tuuli kovasti ja teki mieli vaan käpertyä johonkin nurkkaan eikä kävellä rantaa myöten linnalle päin. Sisälle en mennyt, kun se olisi maksanut eikä minulla edes ollut paljon yhtään aikaa, joten menin sen sijasta kuvailemaan lähellä olevia lampaita. Ne oli hauskoja ja tuijottivat vaan minua koko sen ajan kun siinä olin. Holy Islandille mennessä oli myös hauskaa, kun se tie mikä yhdisti sen saaren mantereeseen, kulki periaatteessa meren pohjassa ja vuorovesi peittää sen aina tiettyihin aikoihin. Nyt meidän mennessä kun satoi aika paljon, tien vieressä oli myös paljon vettä. Se oli hieman jännittävää.



Bamburgh Castle oli myös hieno, vaikka sisällä en käynytkään. Mentiin nimittäin sen vieressä olevalle rannalle nauttimaan Pohjanmerestä ja ihanan hienosta hiekasta. Intouduin jopa kannustettuna ottamaan kengät pois ja kokeilemaan vettä (kylmää oli) ja tallomaan hiekassa. Kaksi italialaista poikaa jopa innostuivat käymään uimassa. Hullut mutta kai heillä oli hauskaa ja olivatpahan sitten kaikkien puheenaihe hetkisen ajan.





Sitten lähdettiinkin kotiin päin, ja vaikka matkan varrella ilma oli jopa melkein aurinkoinen paikka paikoin, Glasgowssa satoi, kuinkas muuten. Kotiin päin kävellessä minua odotti pari tulvaa, ensimmäisen näin normaalissa tienylityspaikassani, jonka sitten sain kierrettyä aika helposti, menin vain tien toista puolta. Toinen tulva olikin sitten aika paljon pahempi. Se oli tunnelissa mistä mennään aina läpi kotiin päin kävellessä ja vesi siinä oli yli nilkan. Tuijottelin sitä hetken aikaa kauhuissani kun autot ajoivat ja mietin mitä tekisin, kaksi vaihtoehtoa, joko kiertäisin (mikä lisäisi matkaani noin 10 minuutilla) tai sitten menisin läpi ja kastuisin totaalisesti. No minua väsytti, päähänkin meinasi vähän koskea joten päätin mennä läpi ja kastuin sitten pahanpäiväisesti. Onneksi en ollut enää kovin kaukana kotoa jossa sain sitten kuivattua jalat ja pestyä ne lämpimällä vedellä.

No, tänään sitten lähdetäänkin takaisin sateeseen talsimaan yliopistoa kohti, menen käymään salilla (tai no sellainen urheiluohjelmahomma ja sitten uimassa) ja sitten pitääkin mennä opiskelemaan ja kirjoittamaan ranskan esseetä sun muuta kirjastoon. Voi tulla pitkä ilta enkä odota sitä että pääsen taas sateeseen, ja lieköhän tulvatkin vielä siellä.

Minä tarvitsen kumpparit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti