perjantai 18. lokakuuta 2013

10 asiaa menneiltä viikoilta

Heissan taas!

Nyt tuntui että oli aika tehdä taas päivitys, vaikkei tänne mitään sen ihmeellisempää edes kuulu. Mari lähti pois luotamme, on taas siellä kylmässä suomenmaassa, ikävä tulee! Kolmen viikon (?) jälkeen tuntuu hassulta kun ollaan taas Miian kanssa vaan kahdestaan. Eipä me täällä olla kovin kauan edes vaan kahdestaan asuttu, suurimman osan ajasta on ollut Mari meitä täällä viihdyttämässä. Nyt tässä odotankin Miiaa koulusta ja samalla voisin kertoa 10 epämääräistä ja erilaista juttua, tapahtumaa tai mitä lie mitä on tässä viime aikoina tapahtunut.

1. Cityketut. Niitä on täällä paljon. Melkein joka päivä nään jonkun ketun vilistämässä jossain, ja tässä pari iltaa sitten nähtiin yksi ihan läheltä kun oltiin Miian kanssa kotiin kävelemässä. Kuvat mitä sain on tosi huonolaatusia, koska kännykkä ja pimeä. Kuitenkin. Minusta on niin hämäävää kun niitä kettuja näkee niin paljon. Olen tosin nähnyt myös muutaman peuran meidän ikkunasta, kun tuossa on golfkenttä ihan meidän talon vieressä niin niissä pusikoissa pari peuraa oleskeli. Kuvaa en saanut kun olivat kuitenkin niin kaukana.2. Meidän roskikset. Niitä on jopa ihan kolme kappaletta! Täällä on jonkinasteista kierrätyskulttuuria, niin meillä on sekajäteroskis, lasiroskis ja yksi johon voi laittaa metallia, pahvia ja muovipulloja (maidothan siis on muovipulloissa esimerkiksi..). Biojätekin olisi pitänyt joskus kait tulla, mutta sellaista me ei olla löydetty vaikka naapureilla on. Ehkä se olisi toimitettu sillon kun tämä kämppä on ollu asumattomana. Roskiksista vielä sen verran, että tällä hetkellä meillä on menossa kauhea viha naapureita kohtaan kun meidän roskikseen on tungettu muiden roskia ja kaikkein pahinta, kaikki sekaisin, ei minkäänlaista lajittelua…. Minusta tuntuu että minä vielä joku päivä sekoan ja asennan jotkut kamerat tuonne että saan tietää kuka niitä roskia sinne työntää. Ensimmäinen aste vois tietenkin olla vaikka jonkin ystävällismielisen kirjeen laittaminen siihen meidän roskikseen… Kattoo nyt että miten tilanne etenee.


3. Pyykkien kuivaaminen. Perusasia, mutta täällä sekään ei toimi niin helposti. Mehän siis kuivatetaan pyykkejämme se kaksi päivää keskimäärin. Meidän asunto on varmaan sen verran kylmä, ja kosteustaso sen verran korkea että pyykeillä kestää ikuisuus kuivua. Ei niin kivaa. Mutta yksi hyvä asia on se, että kiitos Marin meidän pyykinkuivausteline on pystyssä! Me ei osattu sitä Miian kanssa koota mutta Mari pelasti meidät tästäkin pulmasta.


4. Lämmitys. Täällä on kylmä. Osasyy voi olla se, että meillä ei ole lämmitystä päällä. No se maksais liikaa ja kyllä täällä vielä tarkenee. Aamulla on välillä kyllä aika kylmä ja joskus tuntuu että on melkein lämpimämpi kun ulos menee (ei oikeesti, maksimissaan sama lämpötila) mutta vielä me ei anneta periksi! On tulossa kylmempikin niin ei me sitten pärjätä jos jo nyt aletaan lämmitystä käyttämään. Tämän takia Kääriydytään aina peittoihin ja villapaita on ystävä. Pitäis vaan ostaa lisää kivoja lämpimiä villapaitoja että sitä pärjää sitten…. Hyvä syy mennä ostoksille!

5. Kylpy = rakkaus nykyään. Siellä on lämmin, se on varmaankin se tärkein syy. Muuten minun kärsivällisyys ei kestä kauaa siellä lojumista, vaikka tässä yksi päivä kylvin ja luin samalla kirjaa niin lilluin siellä sitten aika kauan. Ihan mukavaa oli. Ja tuli lämmin.

6. Deep fried. Päätettiin Marin kanssa kokeilla näitä kuuluisia uppopaistettuja Skotlantiherkkuja, eli uppopaistettua mars-patukkaa sekä uppopaistettua pitsaa. Ne oli yllättävän hyviä, odotin että ne olis ollu ällömpiä. Aika rasvastahan se toki on että ei sitä pystyis joka päivä syömään. Enkä usko että saisin sitä pitsaakaan itsekseni syötyä, nyt kun syötiin se kahdestaan ja Miiakin söi siitä vähän. Mutta kannatti kokeilla niin tuli sekin maistettua.

7. Kotiinkuljetus. Ikinä ennen en ole mitään kotiin tilannut, ymmärtäen kun tietää missä asutaan. Mutta nyt kun se on mahdollista, niin pitihän se kokeilla, ja jatkossakin saatan käyttää tätä hyväkseni. Tilattiin Marin kanssa pitsat Pizza Hutista ja sitten minä epätoivoisena 50 minuuttia istuin ikkunalaudalla kun odotin skootteria joka toisi meidän pitsat. Ohihan se kuski ajo, mutta saatiin lopulta pitsamme ilman että tarvitsi lähteä kotoa minnekkään, niin outoo mutta hauskaa!

Oijoi pitsaa. Ja huomatkaa peitto ja villapaita jotka lämmittää.

8. Koulu. Nyt olen jopa alkanut opiskella ja työtä riittää. Englannissa piti palauttaa jo yksi essee, en oikein osannut, mutta onneksi tämä ei vaikuta päättöarvosanaan. Pitää nyt sitten yrittää nähdä vähän enemmän vaivaa seuraavaa varten, kun se kuitenkin on jopa 30% päättöarvosanasta… Ranskassa minun osaaminen vaihtelee aika paljon, välillä olen ihan ulalla, mutta välillä jopa osaan ihan hyvin! Periaatteessa monet kielioppiasiat tiedän, olen vain unohtanut monia ja suurin ongelma taitaa olla se, että minulla ei ole kovin hyvä sanavarasto. Mutta ehkä se tästä petraantuu, ostin eilen kaksi nuorille tarkoitettu ranskankielistä kirjaa, niin niitä sitten voisi lueskella viikonlopun aikana.


9. Netti. Itken tämän takia. Meille piti tulla asentajat 10. päivä lokakuuta, mutta niitä ei näkynyt maisemissa ja kun tänään soitin sinne yhtiölle, niin ne tulee uudestaan 1. päivä marraskuuta…. Ärsyttää niin paljon, ja koska minulle jäi epäselväksi miksi tämä asentaminen ei viime kerralla onnistunut niin päätin mennä kovistelemaan sinne liikkeeseen missä voisi olla jopa vähän paremmat mahdollisuudet ymmärtää mitä minulle sanotaan ilman että täytyy pyytää niitä toistamaan jokainen lause…

10. Kirjat. Hyviä ja huonoja juttuja. Onnistuin kastelemaan minun kalliit koulukirjat melkein pilalle, kun vesipullo oli auennut minun laukussa. Ärsyttää vieläkin niin paljon. Pari päivää olen nyt yrittänyt kuivatella niitä kirjoja mutta ne on vieläkin ihan märkiä….. Mutta sitten minun rakkaus, kaikki nämä ihanat vanhat versiot kirjoista joita minä löydän ja sitten ostan. Ne kannet vaan on niin ihania ja sitten kun löytyy kuvitettuja painoksia yms. ja kun monet näistäkin olen ostanut vain punnalla.Tässä nyt ainakin muutama juttu taas teitä viihdyttämään, nyt lähdetäänkin Miian kanssa International societyn illanviettoon, tällä viikolla onkin tullut juostua joka ilta jossain, ainakin sosiaalinen elämä on kiireistä. Ei ole silti teidän suomi-ihmisten voittanutta! Mutta kuulumisiin!!

Ja loppuun vielä muutama kampuskuva...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti