maanantai 30. syyskuuta 2013

Fresher's week ja eka viikko koulua

Nyt tässä kipeenä ja kuumeisena teetä naukkaillessa päätin sitten vihdoinkin kirjoittaa mitä on tapahtunut tässä menneen kahden viikon aikana. Paljon tähän kahteen viikkoon mahtuukin, toivottavasti muistan mainita edes puolet.

Maanantaina 16 päivä alkoi Freshers’ week, joka tarkoittaa sekä paljon uutta informaatiota ja kouluun tutustumista, että jokapäiväistä juhlimista. Minä ja Miia päätettiin ettei osteta sitä passia, jolla pääsee illan rientoihin (kun Marikin oli tulossa tänne meidän luokse), joten meidän viikko oli sitten vähän rauhallisempi. 


Tässä tuo viikon ohjelma, kuten huomaatte, aika paljon oli koululla menossa.

Maanantai kuitenkin aloitettiin siis Freshers’ Addressilla, jossa oli kaikki neljä Unionia sekä koulun ja unionin johtoa puhumassa ja pääasiassa toivottamassa meitä tervetulleiksi. Melu oli päätä huimaava kun kaikki unionit vaan huuti jotain epämääräistä, pääasiassa hurrasivat omaa unioniaan ja pilkkasivat muita ymmärtääkseni. Osa puheista oli ihan hauskoja ja kuultiin myös viittaus siihen miten koulumme on Tylypahka ja sen takia yksi opiskelija oli päättänyt tulla sinne opiskelemaan.

Tässä hieman esimakua todella huonolaatuisen videon muodossa siitä melusta joka siellä Addressissa vallitsi. (en vieläkään ymmärrä miksi piti heiluttaa tuota kameraa koko ajan...)


Tiistai ja keskiviikko tuli pyörittyä Freshers’ Fairissa ja Sports Fairissa, joissa oli siis miljoona kojua eri ryhmille sekä esimerkiksi joillekin pankeille jne. Hämärää ja suurin osa asioista meni ihan ohi pääasiassa siksi, että siellä oli liikaa kaikkea. No ilmaiset lounaat saatiin kun siellä jaettiin pitsaa kaikille. Tiistai-iltana Mari tuli meille ja minnes me ekana mentiinkään – no meidän uuteen rakkauteen Tescoon.

Keskiviikkona oli Nordic Societyn kävelykierros kampusalueella missä meille neuvottiin salareittejä sekä muita hyviä vinkkejä koulunkäyntiin ja missä syödä sun muuta. Oli ihan mielenkiintoista nähdä muita suomalaisia ja kuulla mitä he opiskelevat jne. Moni suomalainen ei varmasti edes tullut tuolle reissulle, niin voin vaan uskoa että meitä on täällä yllättävän paljon.


Loppuviikko menikin turhissa jutuissa missä pyörittiin koululla, pidettiin pari leffailtaa joissa tehtiin ruokaa ja minä nukuin elokuvien läpi. Sunnuntaina sain myös vihdoinkin giffgaff littymäni ja soitin ensimmäisen kunnon puhelun kotiin! Oli ihan mukava puhua pitkästä aikaa.

Käytiin myös syömässä tällaiset isohkot jätskiannokset. Oli ihan tuskaa ja hyvä että sain syötyä tuon kokonaan. Etummainen siis on minun.


Sitten tänä maanantaina alkoikin koulu. Tuskaa. En tiiä miten muuten kuvailla. Ranska ja Englanti on hankalaa, sillä kaikki muut on paljon parempia ranskassa mitä minä, ja kirjallisuudessa on hankala lukea epämääräisiä runoja englanniksi kun en ymmärrä suurinta osaa sanoista. Ehkä tämä tästä, toivottavasti sillä ei ole mikään hirvee into opiskella varsinkaan enkkua. Ranska vois ollakin ihan hauskaa, toivottavasti kehityn nopeesti sillä tällä hetkellä tämä on vaan suurta henkistä kidutusta. Miialla menee ihan hyvin, bilsaa se tuolla vaan opiskelee ja kaikki muu tuntuu olevan suhteellisen helppoo. 


Ekojen viikkojen lukkari. Ei paha sinällään, mutta meidän pitää yllätys yllätys tehdä vaikka kuinka paljon kotona tuntien lisäksi. Ja se kun aina ei edes ymmärrä mitä siellä tunneilla puhutaan... En silti valita, kivaa on!!

Mitäs muuta, suhteellisen rauhallista, koulu vie aika paljon aikaa. Jalkapallojoukkueeseen liityin, joka tarkoittaa sitä, että maanantai ja tiistai-illat menee harkoissa ja keskiviikkosin on sitten aina social, eli juhlimista joukkueella. Lenkkarit piti käydä ostamassa ja se oli lievästi sanottuna tuskaa... Niillä oli siellä kaupassa joku ylen fiksu järjestelmä että vain yksi kenkä oli näytillä ja sitten kaikki kengät mitä halusit sovittaa piti pyytää radiopuhelinmiehiltä. Ja niillä oli aika vähän eri kokoja. Otettiin sitten Miian kanssa ensimmäiset kohtuuhyvät kengät jotka vaan oli sopivat. Skiclubiin liityin myös, ja mahtavinta on, että mennään uudenvuoden jälkeen alpeille laskettelemaan! How cool is that.


Ruokaa ollaan paljon laitettu ja niin. Siis paljon paljon.
Voisin kohta varmaan muuttaa blogini joksin ruokablogiks kun suurin osa kuvista on ruuasta...

Sitten käytiin vielä Ikeassa, tuli ihan kotoisa olo siellä kun kuultiin vieläpä ruotsia. Ruoka oli hyvää eikä edes tuhlattu paljoa, mutta päästiin sentään bussilla kotiin ettei tarttenut kävellä koko matkaa lamppujen ja tuolin kanssa... Saatiin kaikki jopa koottua!Ei tänne varmaan sen kummempia kuulu, perusarkea yritetään tässä kovasti opetella. Hyvin ollaan Miian kanssa vielä toimeen tultu ja minä teinkin meille sunnuntai-aamiaiseksi pieniä pannukakkuja. Huolletaan meidän kämppissuhdetta oikein kunnolla. Rahaa palaa, kun on pitänyt ostaa kaikkia välttämättömiä asioita kämpille, mutta ehkä tämä tästä tasoittuu. Pitäkää hauskaa siellä Suomen kylmissä säissä, me täällä nautitaan kauniista auringonpaisteesta ja ihanan lämpimistä keleistä!

Kuuluisat aamiaispannukakut. Hyvin tarkka kuva ja silleen.


Illanviettoon läh!!!ssä. Vitsit miten hieno kuva. Mutta läheiseltä mäeltä on aika hienot näkymät illalla!


Loppuun vielä Marin ottamia turistikuvia paikoista joissa en oo ite edes käynyt... Pitää kyllä vielä korjata tämä ja lähtee itekin seikkailemaan joku päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti