torstai 16. tammikuuta 2014

Joululoma

Nonni, nyt vihdoinkin saan sitten jotain päivitettyä. Onhan tuosta edellisestä kerrasta kulunutkin jo melkein kuukausi. Mutta ehkä saan anteeksi, kun on tässä sen verran kiirettä kuitenkin pitänyt.

Eli silloin aiiiikoja sitten lähdin jouluksi kotiin. 19 päivä minulla oli lento Glasgowsta Helsinkiin ja Miia lähtikin minua sitten saattamaan Partickiin mistä otin bussin lentokentälle. Miiahan jäi vielä pariksi päivää Glasuun ennen kun lähti vuorostaan mutkien kautta Taivalkoskelle.


Rinkka oli iso ja painava, 20 kiloa... Sitä oli aika tuskaa raahata kämpiltä, kun kuitenkin sellainen 40 minuutin kävelymatka on Partickiin. Kiirekin kun meinasi tulla ja piti loppumatkaa juosta, niin ei ollut kivaa ei..


No, lennot sujui hyvin, ei mitään sen kummempia siinä. Helsinkiin kun pääsin, siellä satoi vaan vettä. Sainkin odotella lentokentällä sen nelisen tuntia ennen kun pääsin lähtemään bussilla Tikkurilaan ja siitä junalla kotiin. Onneksi Helsingin lentokentällä oli hyvä wifi-yhteys niin pystyin juttelemaan ihmisten kanssa ja sitten loppuajasta neulomaan ja katsomaan Netflixistä ohjelmia.

Kotiin kun pääsin, juna-asemalla minua odotti äiti ja Satu! Oli mukava yllätys ja siinä saatiinkin Satun kanssa jo vähän juteltua. Kotipihassa minua odotti vähän lunta...


ja oudot rakkaat pikkuveljet. Vaikka niitä vähän ikävä olikin, kyllästyin niihin kyllä taas loman aikana.


No heti toisena iltana mitä kotona olin pidettiin tyttöjen kanssa pikkujoulut, mentiin ensin kirkkoon kuuntelemaan joululauluja, kivaa oli kun en selvinnyt menemään kuntelemaan mitään kauneimpia joululauluja Glasgowssa ja kun se on ollut minulle aina yksi joulun kivoimmista asioista. Mukavaa oli muutenkin nähdä tyttöjä pitkästä aikaa ja jutella vähäsen.
Sitten olikin jo jouluaatto. Se meni ihan perinteisissä tunnelmissa, leivottiin ja laitettiin äitin kanssa ruokaa koko päivä, katsottiin poikien kanssa Joulupukin kuumaa linjaa, koristeltiin kuusi, joulupukki tuli, avattiin lahjoja, syötiin mahamme täyteen, saunottiin... Ei kyllä ihan tuossa järjestyksessä.


Jouluaattona sain myös vihdoin valmiiksi Marin joululahjasukat, tässä ne on käyttäjänsä jaloissa. Kovaa työtä ne vaativat, kestää ehkä vähän aikaa ennen kun vaivaudun aloittamaan yhtä rankkaa urakkaa. Mutta aika kivat niistä tuli ja taisi Marikin tykätä.Tapaninpäivänä näin sitten vihdoin myös lisää muita ihania ystäviäni, poksauteltiin paukkukarkkeja ja juoruttiin koko ilta aika hyvissä tunnelmissa. Ja Venla, ne pasteijat oli tosi hyviä!


Perjantaina kävin sitten Iisalmessa mummon luona ja illalla pidettiin juhlat metsästysmajalla. Kivaa oli taas porukalla kokoontua. Tässä hienoimpia kuvia, mitäs otitte itsestänne kuvia minun kameralla joskus saattaa käydä näin...

Paulankin luona pääsin käymään yökylässä! Vietettiin oikein mukava tyttöjenilta, Elias toimi meidän ruokapalvelijana. Loppuillasta päädyin kuitenkin istumaan Eliaksen kanssa oikein miehisesti keittiössä ja syötiin kilpaa sienisalaattivoileipiä, oli hyväää.


Lunta satoi sitten taas jossain vaiheessa sen jälkeen kun se oli jo kertaalleen about sulanut kokonaan pois... Olin kyllä niin pettynyt näihin Suomen säihin.


Uusi vuosi vietettiin sitten Lapinlahdella, illasta sanoin jo heipat perheelle kun he toivat minut Marin luokse, sillä aikaisin aamulla lähdettäisiinkin jo Helsinkiin ja lentokentälle. Haikeat tunnelmat oli minulla illalla mutta siinähän se vuosi vaihtui niinkuin aina ennenkin.Aamulla sitten tosiaan startattiin auto kohti Helsinkiä, minne päästiin joskus 11 maissa. Siinä vielä vähän aikaa rupateltiin ennen kun minun lento lähti takaisin Glasuun. Amsterdamissa odottelin sen kuusi tuntia jatkoyhteyttä ja yhden päivän vietin yksin kämpillä ennen lähtöä Ranskaan. Mutta siitä reissusta sitten seuraavan kerran! Tässä vielä meidän ihania naamoja Helsingissä.
1 kommentti: