perjantai 17. tammikuuta 2014

Tignes

Eli meidän ranskanreissu. Kotoa kun Glasuun päästiin niin lähdettiin enemmän tai vähemmän heti uudestaan reissuun (minä vähemmän, sain yhden vapaapäivän, Miia pari tuntia sen jälkeen kun Glasuun pääsi joutui uudestaan linja-autoon istumaan). Suunnattiin kohti Tignesiä, joka on laskettelukeskus Ranskassa. Matkaa tehtiin sellainen reilu vuorokausi, mutta se sujui suhteellisen nopeasti, kun ei kunnon yöunia saanut nukuttua, niin torkuttiin koko matka. Muuten istuttiin bussissa koko ajan, mutta hieman taukoa saatiin kun matkustettiin reilun tunnin verran lautalla Englannista Ranskaan. Lauttamatka oli kuitenkin aika hirveä, kärsittiin siinä lievästä merisairaudesta kun se lautta keinui ihan jonkin verran.

Perille kun päästiin saatiin nauttia sitten aika kauniista maisemista.Matkaohjelma sisälsi aika runsaasti laskettelua yllätys yllätys. Lasketeltiin siis yhteensä viisi päivää, eikä sinä aikana kovin monesti tarvinnut samaa rinnettä mennä. Sieltä siis löytyi tosi paljon erilaisia ja eritasoisia rinteitä, ja kun meidän taidoilla kuitenkin suurinta osaa pystyi laskettelemaan niin tylsää ei tullut. Hieman vaihtelua siihen mitä esim Tahkolla on tullut lasketeltua... Kelihän meitä suosi, joka päivä taisi aurinko paistaa ja pakkasasteita oli vain muutama tai sitten jopa muutama plusaste. Tuli ihan kevättalvinen olo.
Tämä oli sellainen hyvin jännä kivikkokohta, ja vaikka se ei nyt kuvassa näykään, tuossa oli sellainen kaari. Mentiin sitten sinne käymään, kun rinne meni ihan vieressä niin päästiin tuonne sitten kiipeämään. Alemmassa kuvassa näkyy jos oikein tarkasti katsoo, niin vasemmassa reunassa tuo kaari.


Maisemat oli ihanat, piti ihan varoa ettei jää liikaa tuijottamaan eikä keskity sitten laskettelemiseen.


Käytiin sitten yksi päivä ihan vaan ottamassa valokuvia. Siinä sitten ajauduttiin Danielin kanssa lievään lumisotaan jota Miia kuvasi.
Minä ja Alpit ja lunta!

Kaikki meni hyvin ja olin voitolla kunnes tuli tuo viimeinen kasa... Siinä vaiheessa juoksin Miian taakse turvaan.Ja meidän hienot poseeraukset päättyivät lumihankeen kun tasapaino petti.
Saatiin myös meidän matkanjäjestäjiltä pullollinen väkevämpää per huonekunta.


Mutta todella mukava reissu oli ihan kaikin puolin ja lähtisin milloin vaan uudestaan! Ihanaa oli lasketella Alpeilla, nyt vaan mietin miten tylsiltä tulee Suomen rinteet tuntumaan. Jospa sitä pitää yrittää vaikka lähteä vähän pohjoisemmassa käymään missä saattaisi vähän parempia rinteitäkin löytyä. Mutta nyt minä kiitän ja kuittaan ja paneudun takaisin kouluhommiin, joita on ihan liian paljon verrattuna siihen että tämä on eka viikko takaisin koulussa..

1 kommentti: