sunnuntai 1. joulukuuta 2013

St. Andrew's Day

Happy St. Andrews Day!

Tänään on siis tämä kansallinen juhlapäivä täällä Skotlannissa, ei hajuakaan mitä se tarkoittaa tai meinaa, sen vaan tiedän että tänään on sitten tapahtumia ympäri Skotlantia. Päätettiin sen takia Miian kanssa mennä käymään Edinburgissa tänään, tekosyy Miialle nähdä kaupunkia ja minulle uudestaan kun mentiin kattomaan juhlallisuuksia. Ja tänään kun vielä pääsi kaiken lisäksi Edinburgin linnaan ilmaiseksi sisälle niin mikä ettei, kun bussiliputkin oli vaan 10 puntaa meno-paluu.

Edinburgissa sitten kierrettiin mielettömässä väenpaljoudessa joulumarkkinoita, linnaa ja sitten vielä vähän tätä tapahtumapaikkaa. Joulumarkkinoilla meillä kesti ikuisuus ihan vaan kävellä se läpi, kun eteneminen oli välillä mahdotonta, ja pystyi liikkumaan tadissa metri 5 minuutissa, kun ei yksinkertaisesti ollut tilaa liikkua. Aika mielenkiintoinen kokemus, mutta ei siellä jaksanut oikein kojuja katsella kun kaikki energia meni siihen että eteenpäin pyrkimiseen.

Linnaan päästiin siis ilmaiseksi ja kierreltiin sitten epämääräisesti läpi näyttelyitä ja muita. Jonotettiin yhdessä vaiheessa pieni ikuisuus, mutta nähtiin sitten skotlannin hallitsijoiden kruunu, valtikka ja miekka. Katseltiin myös perus sotamuseoita, vankila sun muuta. Aika kiva, mutta en olisi halunnut maksaa sitä pääsymaksua, eli ilmainen sisäänpääsy oli täydellinen.


Lopuksi käytiin sitten vielä Grassmarketilla, jossa oli soittamassa bändi perinteistä kansanmusiikkia jonka tahtiin ihmiset tanssivat, sekä kojuja joissa oli erilaisia tavaroita myytävinä; ruokaa, käsitöitä ja suklaata ainakin. Miia sitten vielä kuvasi videoita tänne blogiin, kiitos!Kaiken kaikkiaan oli siis oikein mukava päivä. Ja onneksi lähdettiin käymään Edinburgissa katsomaan mitä siellä oli, sillä Glasgown juhlallisuudet oli peruutettu helikopterionnettomuuden takia. Itsehän kuulin tästä onnettomuudesta vasta sitten kun meidän perään alettiin kysellä että ollaanhan kunnossa.. Mutta kunnossa siis ollaan, vietettiin eilisilta ihan kotona. Huomenna sitten joulukuun ensimmäinen päivä, joulu alkaa lähestyä.. Ja kohta nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti