keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Luistelua ja jouluvaloja

Hämmentävästi lämpötilat täällä heittelee, viime viikon loppupuolen pikkupakkasesta/noin nollan pintamasta päästiin eilen ja tänään 10 asteen lämpimämmälle puolelle, tänäänkin pärjäsin aivan hyvin kevät/syksy-takilla..

Kummiskin, viime viikolla oli siis vielä kylmää, aurinkoista, nätti keli siis. Kaupungille on laiteltu paljon jouluvaloja ja joulumarkkinat avautui. Sinne mentiin sitten Miian kanssa käymään viime viikolla joku ilta, ja se oli aika kiva paikka. Vähän ehkä pienempi mitä ajattelin, mutta silti oikein hauska. Kuitenkin koettiin hämmentäviä hetkiä, siellä ensiksi nähtiin siellä koju, joka oli koristeltu suomen lipuilla, ja se paljastuikin sitten ihan suomalaiseksi turistikojuksi. Melkein kuin Lapista olisi tuotu yksi matkamuistomyymälä tänne Glasgow´hun... Siellä myyjänä oli sitten virolainen joka ymmärsi suomea ja puhui sitä myös vähän. No sitten siinä kun käveltiin ja juteltiin Miian kanssa niin kohta jostain kojusta meille huudetaan että puhutteko suomea. Sieltä meille huuteli italialainen mies joka oli joskus ollut Rovaniemellä vaihto-oppilaana ja oppinut suomen siinä samalla. Mielenkiintoisia hetkiä markkinoilla siis.






Nämä suklaat näyttää niin hyviltä... Ostaisin lahjaksi mutta koska olen köyhä opiskelija niin en osta :)


Kuolasin näitten keksien perään... Ensi kerralla voisin sortua ja maistaa muutamaa...


Suomikoju, ja jotain suomitavaraa. Löydettiin myös Suomi-palapeli.








Maanantaina käytiin luistelemassa tuolla samalla paikkaa mistä on porokuvat, kun joka maanantai pääsee puoleen hintaan opiskelijakortilla. Normaali hinta on 8 puntaa, eli aika tyyris, neljä puntaa nyt menettelee jos siellä ei kovin usein käy... Kuitenkin oli tosi hauskaa, ja vaikka luistimet oli ehkä vähän tylsät ja jää aika epätasaista, ei se haitannut. Kovaa siellä ei päässyt menemään, mutta ei se haitannut, tuo nyt oli sellaista leppoista ympyrän kiertämistä vaan. Tuo aukio on kuitenkin tosi kiva, siellä on tämä luistelurata ja sitten siellä on myös kahvila ja tivolilaitteita. Ja sitten kun tätä aukiota reunustaa hienot vanhat rakennukset niin aika mukavat näkymät. Vaikka nuo jouluvalot nyt ovatkin aika kamalat..





Hyvin tarkka kuva meistä. Tajuatte silti idean.

Innostuin tässä nyt myös sitten neulomaan, halusin jotain tekemistä, niin neulon nyt sitten Miialle villasukkia joululahjaksi. Yllätys nämä ei tule olemaan kun kysyin Miialta värit ja muut, mutta saapahan Miia sitten jotain lämmikettä jos minä nämä joskus vaikka saan valmiiksi. Tähän mennessä on sujunut aika nopeasti, mutta minusta tuntuu että se kantapää tulee olemaan sitten jonkinasteinen haaste... Jospa selviän siitä.


Ei tänne kummempia, koulua on enää reilu viikko jäljellä, sitten onkin vaan kokeita ja sen jälkeen tullaankin jo Suomeen hetkeksi. Että pian nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti