keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lontoo

Tässä on minun Lontoonreissu kerrottuna sillä mitä kirjotin matkapäiväkirjaani (ihmettelen itsekin että jopa pidin sellaista :D).

PÄIVÄ 1 TO 18.10

Klo. 10.00
Tässä ollaan autossa matkalla Turkuun. Jännittää, en malta odottaa!! LONTOO TÄÄLTÄ TULLAAN!! Matka ei tosin alkanut eilen vielä kovin lupaavasti, sillä jouduin autokolariin. Ei onneksi sattunut mitään pahempaa minulle, selvisin vain järkytyksellä. Auto kuitenkin päätyi lunastuskuntoon. Olin siis 5-tiellä kääntymässä vasemmalle ja jouduin pysähtymään kun vastaan tuli autoja. Olin juuri lähdössä kääntymään, kun takaa tuleva auto ajoi minun perään. Auto pyöri renkaillaan ympäri ja päädyin vastaantulevien puolen ojaan. Auton takakontti meni ihan ruttuun ja jokin lasi särkyi, en ole varma mikä. Pää nitkahti sen verran että kaulassani ollut tuubihuivi lähti pois kaulasta. Lääkärissä kävin ja kaikki on onneksi ihan kunnossa. Nyt koskee vähän niskoihin, mutta kyllä tämä tästä. Odotan vain innoissani, että päästäisiin lentokentälle!

Huono kuva, mutta siellä oli pimeää ja tämä on minun vanhahkolla kännykällä kuvattu :)

Klo. 21.04
Päivän viisauksia:
"Linnut ei lennä, mutta hyvin ne pukeutuu."
"Mormonit tulevat!"
"Sisälläs olis kakku." "Pinaattikakku!"Klo 23.15
Väsyttää. Väsyttää ihan pirusti. Junilla ja metroilla kulkeminen sujuu kohtuullisesti, ei mitään kummempia ongelmia. Aivot jumii. Kävelin korkkareilla nyt kun käytiin kaupungilla. Jalat kuolee. Tesco on ihan kun jenkkien kaupat. Ruoka siellä ravintolassa oli tosi hyvää. Käveltiin Baker Streetillä ja Oxford Streetillä. Rakastan tätä kaupunkia jo nytl Ihan huippua ja nämä talot ja kaikki on niin siistiä! Nyt ruetaan nukkumaan. Öitä!!

PÄIVÄ 2 PE 19.10

Klo 9.50
Tämä aamu alkoi hassusti. Kun päästiin asemalle, siellä meitä tervehdittiin hyvin imelästi sanomalla "Hello ladies." Oikeesti, tosi ällöllä äänellä. Sitten takaa kuulu vaan "Oh, yeah.." Ja kun nämä raksatyypit sitten käveli meidän ohi tää tyyppi todellakin katto meitä päästä jalkoihin.... Outoo... Huvittavaa..

Klo 19.30
Pitkä päivä takana. Jalkoihin koskee. Au. Au au au. Käytiin tänään monessa eri paikassa (tai no ei nyt niin monessa) muttä käveltiin paljon. Ekaks mentiin Kings Crossin asemalle ja nähtiin Platform 9 3/4! Oli huippua. Vaikka hieman noloa, koska se oli niin turistia.. No ei se mitään.


No sitten mentin käymään British Libraryssa. Siellä oli vaikka mitä hienoja vanhoja kirjoja ja muita juttuja, kuten Raamatun eri painoksia, Mozartin nuotteja ja vaikka mitä muuta. Seuraavaksi tiemme vei meidän British Museumiin. Siellä oli kauheesti kaikkia vanhoja asioita kuten muumioita, antiikin patsaita, faaraoista tehtyjä patsaita, eurooppalaisia koruja ja muuta. Kauheasti kaikkea mahdollista. Osa tosin jätettiin jo suosiolla väliin. Sitten lähdettiin vaeltelemaan kohti National Gallerya, mutta matkalla syötiin ja poikettiin kirjakauppaan. Siellä venähtikin suhteellisen pitkään ja tulin tuhlanneeksi 60 euroa.... Ups. No sitten kun selvittiin sieltä ulos mentiin sinne National Galleryyn. Siellä oli MIELETTÖMÄSTI kaikkia taideteoksia! Näiltä tyypeiltä esim nähtiin monia töitä: Monet, Vincent van Gogh, Rembrant ja vaikka kenen muun. Tuli oikea taiteen yliannostus. Ei sillä, hienoa ja mielenkiintoistahan se oli, mutta niitä teoksia oli vaan niin paljon. Sanoisin jopa että liikaa, ainakin että ne jaksais kaikki kunnolla yhden päivän aikana katsoa. Mutta niin. Käveltiin sen gallerian läpi ja silleen. Sitten tultiinkin takasin kämpille ja nyt hengataan täällä vähän aikaa ennen kun ruetaan nukkumaan.


PÄIVÄ 3 LA 20.10

Klo 19.25
Tänään ollaan oltu kunnon turisteja. Nähtiin London Tower, Tower Bridge (se huipun näköinen), London Bridge (mitäänsanomattoman näköinen), Millenium Bridge (Harry Potter silta) ja St. Paul's cathedral näin muun muassa. Otin paljon kuvia ja oli tosi ihanan näköistä! Syötiin ravintolassa joka oli Spitalfields marketin
 laidalla. Löysin sieltä marketilta ihanan mekon ja kaulakorun! Huippua. Ja ja. Mitäs muuta. St. Paul's cathedralissa oli häät ja näin minun skotlantilaisen prinssin siellä. Sairaan komea mies jolla oli kiltti. Se oli niin ihana. Syötävän suloinen. Tönin myös vahingossa metrossa jotain söpöä poikaa.
Paljon kävelyä, hieman shoppailua sekä huonosti toimivat metrot. Tämän viikonlopun ajan muutama linja on suljettu, mikä ainakin tänään oli tosi raivostuttavaa ja pakotti meidät kulkemaan pitkiä matkoja maanalaisessa. Tylsää. Mutta ei voi mitään. Toivottavasti se ei huomenna tai tänä iltana haittaa enää niin paljon. Mennään tänään nimittäin baariin! Jippijee!
  

n. Klo 01.00
Tultiin just takasin. Huh huh mikä reissu. Kävellään ympäri keskustaa eikä löydetä yhtään paikkaa minne haluttaisiin mennä, sillä kaikkialla on vain keski-ikäisiä ihmisiä. Yksi säälliseltä vaikuttava klubi - sisäänpääsy 10 puntaa. Ei kiitos. Loppujen lopuksi molempien jalkoihin koski niin paljon, että minä näytin kuin olisin ollut  ympäripäissäni ja Lotta siltä kuin Lotan akillesjänteet olisi olleet poikki. Oltiin me varmaan aika hupaisan parivaljakon näköinen..

PÄIVÄ 4 SU 21.10

Klo. 18.00
Sunnuntaivättö. Tänään nukuttiin (tai siis ainakin minä) myöhään, heräsin noin yhdeksältä. Lotta soitti superkalliita pianoja Harrodsilla. Ja ihasteltiin pitkään vauvanvaatteita. Nähtiin Harry Potter tavaraa myytävänä. Syötiin halvassa kiinalaisessa, sekoiltiin hieman metrojen kanssa (ensin odotettiin yhdellä asemalla junaa jota ei olisi tullutkaan, ja sitten huristeltiin oikean aseman ohi). Sitten yritettiin etsiä Kensington Palace (ja sovittiin että löydettiin se) ja käveltiin jollain alueella missä ei saanu ottaa valokuvia. Se oli jotain suurlähetystöjen aluetta. Sitten etittiin Notting Hilliä, ei löydetty, käveltiin vaan jotain rikkaiden aluetta. Nyt sitten ollaan junassa matkalla majapaikkaa. Suunnitelmissa rento ilta!!

Tälläselta näytti se alue missä asuttiin

PÄIVÄ 5 MA 22.10

Klo 20.10
Tänään vuorossa Big Ben, Houses of Parliament, Buckingham Palace ynnä muut vastaavat. Sillalla kun oltiin menossa kohti Big Beniä, säkkipilliä soittava mies iski ällösti silmää kun otin siitä kuvaa. Saippuakuplia tekevä mies anto minunkin kokeilla!! Oli kivaa. Mutta sumuista joten en saanu kauheen hyviä kuvia. Notting Hill!! Ostin (taas) mekos, ne on ihania!! Käveltiin Oxford Streetillä ja kuultiin paljon suomalaisia. Kun käveltiin Notting Hillissä random myyjä kysyi kadulla mistä ollaan, sanottiin että Finland; myyjän vastaus: NOKIA!! Niinpä.Kattokaa nyt tuota ilmettä!!
Pelikaani ja lintujen hoitaja (aika harvahampainen mies)

PÄIVÄ 6 TI 23.10

Klo 01.26 (eli on jo siis keskiviikko!)
Teatteri. Oli. Mahtava. Ihana. Uskomaton. Rakastin sitä. Ah, niin ihanaa!! Hengailtiin tänään Covent Gardenissa, Leicester Squarella, Piccadilly Circuksella, Chinatownissa, Sohossa ja niin edelleen. Eksyttiin matkalla Chinatownista pois sellaselle kujalle jossa oli vaan strippiklubia ja seksikauppoja. Pelottavaa. Syötiin kiinalaisessa ja siellä meidät laitettiin kiinalaisen parin eteen kuin näytille. Ruoka tosin oli hyvää ja halpaa. Nähtiin homobaari. Syötiin Ben & Jerry's jäätelöä. Kiipesin leijonan päälle. Piirrätettiin itsestämme karikatyyrit. Oli tosi kiva päivä. Käytiin M&M Worldissä, 4 kerrosta!! Huh huh. Ostin sieltä karkkia. Sitten tein superherätysostoksen ja ostin random tyypin CD:n. Hmm... No se laulo ja soitti niin hyvin!

so excited...


mua jännitti, siksi hymy on niin akward..PÄIVÄ 7 KE 24.10

Klo. 16.56
Nyyhkis. Viimeinen päivä. Käytiin Camdenissa Stable Marketilla, hurjaa. Siellä oli ihan mielettömästi kaikkia myyjia ja kaikkee. Tosi siistiä. Ja ruokakojujen pitäjät vaan huuteli kaikille ohikulkijoille että haluatteko sitä ja tätä ruokaa, hyvää on. Ostin kaksi villapaitaa. Kaksi... No sitten mentiin keskustaan ja syömään Lontoon parhaaseen Fish & Chips pravintolaan. Kyllä se ruoka oli ihan tosi hyvää. Ja siellä oli tosi mukava tarjoilija. Nyt istutaan junassa takaisin majapaikkaan. En haluais lähtee. Mutta toisaalta haluan. On ollu kivaa täällä enkä haluais mennä takaisin tylsään kotosuomeen ja huoh. Mutta sitten toisaalta alkaa jo väsyttää ja muuta ja haluais vaan kotiin nukkumaan. No, nyt on joka tapauksessa meidän matkan loppu, haluttiinpa me sitä tahi ei, ja huomenna odottaa pitkä matkustuksentäytteinen päivä. Ja sitten kotona näkee pitkästä aikaa kaikkia kavereita!!

PS. Matkan aikana Lotalta ja minulta kysyttiin ainakin neljä kertaa että ollaanko me siskoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti