perjantai 9. toukokuuta 2014

Reissailua

Sitten kun vein perheen takaisin lentokentälle aloitin oman matkustelun etelässä päin. Ensimmäiseksi suuntasin suoraan Brightoniin jossa majoituin todella hyvässä hostellissa, Kipps backpackers nimeltään. Siellä sitten jo ensimmäisenä iltana tapasin Kimin, saksalaisen tytön, jonka kanssa vietin seuraavat pari päivää. Tultiin tosi hyvin toimeen ja aika kului kyllä nopeasti siinä hieman toisimme tutustuessa ja rupatellessa. Sain myös samalla seuraa kun kiertelin vähän Brightonia ja lähialueita ympäriinsä mikä oli oikein mukavaa. Keli oli siellä etelässä todella hyvä, aurinko paistoi, mutta tuuli oli välillä vähän kylmä. Jännittävänä elementtinä oli että en kuullut englantia kaduilla paljon yhtään, vaan kaupunki oli täysin valloitettu ranskalaisten ja saksalaisten kouluryhmien toimesta. Kyllä sinne sekaan silti vielä mahtui kaupunkia ihastelemaan.


Kävin kuuntelemassa omat lukemiseni tarot-korteista oli aika hauskaa kyllä. Se tulevaisuus ja menneisyysosio oli vähän kyseenalainen ja hyvin ympäripyöreä, mutta luonneanalyysi osui minusta aika kohilleen, siihen kuului mm. että olen perfektionisti, tunteellinen ja kriittinen itseäni kohtaan...

Käytiin Kimin kanssa sitten katsomassa myös Seven Sisters - kalliot jotka sijaitsi rannalla pikkuisen Brightonin sivussa. Tässä reissun osiossa oli myös hauskaa se että luin samalla kirjaa joka sijoittui juuri näihin maisemiin ja sen kirjan hahmotkin kapuilivat noilla samoilla kallioilla.Sitten minun kuitenkin täytyi lähteä Brightonista vaikka pitempäänkin olisin viihtynyt, osittain sen takia että se hostelli oli täyteen varattu sekä rahan tiukkuuden takia ajattelin että kannattaisi ehkä jatkaa vain matkaa. Seuraavaksi suuntasin sitten Canteburyyn minkä olin ensin meinannut jättää väliin, mutta koska kuulin siitä paljon hyvää sekä tämän Kippsin omistajalla oli hostelli myös siellä, päätin mennä myös hostellin perässä. Saavuin Canteburyyn illalla joten silloin kävelin vain kaupungin läpi hostellille, mutta tein pienen lenkin sitten myös sitä kuuluisaa katedraalia katsomassa. Tämä kirkko on siis Englannin pääkirkko, sekä koko anglikaanisen kirkon "johtaja".


Seuraavana päivänä sitten vain kiertelin kaupunkia ympäriinsä sekä menin iltapäivästä käymään Choral Evensong - jumalanpalveluksessa siellä katedraalissa. Se oli keino päästä ilmaiseksi kirkkoon (anteeksi, mutta 12 puntaa oli vähän liikaa pääsymaksua opiskelijan budjetille) sekä minusta oli mukava ihan myös käydä katsomassa millaisia jumalanpalveluksia täällä päin on. Kaunistahan se oli kun poikakuoro siellä kaikki kappaleet lauloi, niitä oli ihan ilo kuunnella.
Talon seinässä lukee siis näin: "... a very old house bulging out over the road... leaning forward, trying to see who was passing on the narrow pavement below..." Charles Dickens, 1849

Canterburysta suuntasin sitten Bathiin tuskallisen miettimisen ja hostellituttavuuksien suositusten vuoksi. Mukava kaupunki se sitten olikin, ja esiintyyhän tämä kirja hyvinkin monessa Jane Austenin kirjassa...Bathissa minun täytyi sitten totta kai käydä katsomassa nämä Roman Baths mitkä sieltä oli löydetty, se oli hyvin mielenkiintoinen museoreissu.


Bathista käsin kävin sitten myös pienessä kylässä nimeltään Lacock, jonka omistaa melkein kokonaan National Trust, joten se on hyvin säilytetty. Hyvin hurmaavan näköinen kylä mutta eihän siellä ollut sitten oikein mitään. Söin sitten jäätelön ja kuljeskelin siellä vähän aikaa ympäriinsä ja nautiskelin rauhasta.


Bathista suuntasin seuraavaksi Cardiffiin missä sitten yövyin vain yhden yön, sielläkin todella ihanassa hostellissa jossa oli todella mukavat omistajat, Riverhouse Backpackers nimeltään. Cardiffin kaupunkia en sen kummemmin tutkinut, vähän kävelin vain ympäriinsä. Pääasiassa näin sitten Brecon Beacons luonnonpuistoa, jossa vuokrasin pyörän ja pyöräilin hieman ympäriinsä. Kanaalin vartta oli oikein helppo ja mukava pyöräillä, mutta sitten päätin käydä vähän muuallakin, päädyin ensin todella kivikkoiselle ja epämukavalle tielle ja koska ajattelin "oikaista" toista tietä myöten takaisin päädyin sitten kipuamaan vuoren huipulle. Ilman vesipulloa ja porottavan auringon alla olin aika puhki kun ylös sitten pääsin, mutta ei sisu antanut periksi että olisin kääntynyt takaisin! Hyvät maisemat sieltä sitten olikin ja alamäkeä myöten pääsin nopeasti ruuan ja veden ääreen.

Illaksi tulin takaisin sitten Cardiffiin ja myöhään illalla lähdin sitten takaisin Glasuun yöbussilla. Olin varannut jopa MegabusGoldin jossa olisi tarkoitus olla sängyt ja kaikki kotimatkalle kun muuta ei kulkenut, mutta pysäkille päästyäni selvisi että se bussi oli rikki ja meillä oli tavallinen bussi korvaavana. No sentään ei ollut niin montaa ihmistä että sain itselleni kaksi penkkiä ja sain jopa nukuttua. Ja sain puolet lipun hinnasta sitten takaisin niin ei matkakaan tullut niin mielettömän kalliiksi loppujen lopuksi! Tosi mukava reissu oli siis kaiken kaikkiaan ja tapasin kyllä todella paljon mukavia ihmisiä matkan varrella ja kuulin paljon mielenkiintoisia elämäntarinoita, ja nautin kyllä joka hetkestä, myös niistä epämukavista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti