keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ucas-haku

Nyt, vihdoinkin monen kuukauden työnteon jälkeen sain hakemukseni Skotlantiin yliopistoon valmiiksi! Asian panin vireille jo kesän lopulla kun tilasin kolmesta yliopistosta prospectukset ja nyt sitten olen viimeiset pari kuukautta väkertänyt tehdä hakemusta. Sopivasti sain hakemuksen vielä valmiiksi, kun tässä on enää kuusi päivää siihen että on viimeinen päivä kun hakemuksen voi laittaa... Laitan tähän pari osaa hakemuksestani, jos joku joka apua kaipaa sattuu tänne eksymään.

Hakemus siis koostuu monesta osasta, täytyy kertoa entiset opiskelupaikat ja niistä saadut arvosanat ja muut. Myös entisiä työpaikkoja täytyy listata, täytyy pyytää jotakuta kirjoittamaan itselle suositus, ja sitten on vielä tärkein osa. Personal Statement. Itse tuskailin sen kimpussa tuhottoman kauan, mutta loppujen lopuksi se melko kivuttomasti syntyi. Sen kirjoittamisessa ja viimeistelyssä sain apua monelta taholta, ja avusta saankin kiittää ystäviäni Maria sekä Catietä, kuin myös Isory.orgin tarjoamaa korjauspalvelua. Sain myös paljon apua moniin eri vaiheisiin netistä eri sivustoilta ja tuossa alla tärkeimmät. Isory.org on todella hyvä sivusto joka kyllä auttaa ja tukee ja on mukana aivan kaikissa vaiheissa!


http://isory.org/

http://www.maatieto.net/files/188/UCAS-esimerkkilomake_2013.pdf

Alemman osoitteen mukaan liitin arvosanani hakemukseen.

Tuossapa nuo. Nyt vaan sitten jännitetään että tuleeko sieltää minkäänlaisia offereita.... Tällä hetkellä on kyllä vain sellainen helpotus, että ei tahdo ajatuskaan kunnolla kulkea. Vidoinkin, vihdoinkin se on valmis.

1 kommentti: