sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kotimatka

Tarkoitus oli päivittää vielä ennen kotimatkaa, mutta viimeisten päivien kiire sai minut unohtamaan sen sitten ihan kokonaan. Täällä kotonakin ollessa on mukamas ollut sitten niin kiire että ei kerkeä, mutta jospa minä sitten vielä summaan tähän pikaisesti missä tunnelmissa tuli vietettyä viimeiset viikot ja päivät Glasgow'ssa.

Käytiin vielä viimeisten päivien aikana tutustumassa joihinkin paikkoihin missä oli aina tarkoitus käydä (tai oikeastaan, ei me taidettu muualla jaksaa käydäkkään). Käytiin siis Kelvingrove Galleryssa, joka on aika iso museorakennus ihan koulun nurkilla. Se oli aika jännittävä museo, siellä kun oli ihan kaikkea. Siis aika lailla ihan kaikkea. Siellä oli täytettyjä eläimiä, muinaisen egyptin aikaista tavaraa, nykytaidetta, maailmansotien aikaista historiaa, sademetsän esittelyä ja vaikka mitä muuta. Sitten siellä vielä soitettiin tiettyyn aikaan urkuja ja sattuipa siellä yhtyekin soittamaan sinä sunnuntaina kun me sinne eksyttiin. Jännittävä museokäynti siis.


Loput päivät minulla on aika hämärän peitossa mitä tuli tehtyä, minulla oli espanjan koe, siihen vähän opiskelin, kävin salilla muutaman kerran, kaupungillakin pari kertaa ja sitten vaan ihan oleskelin kotona. Sellaista aika peruselämää siis. Sitten kuitenkin tuli ihan viimeinen viikko ja viimeiset päivät ja aloitin sitten pakkaamisen. Siitä meinasi muodostua tuskainen tapahtuma, mutta sen jälkeen kun olin päättänyt laittaa myös rinkan alas toiseksi matkalaukuksi elämä helpottui, ja vielä paremmaksi se muuttui kun ostin käsimatkatavaralaukun. Sain siis kaikki tavarat jopa mahtumaan hyvin mukaan.


Viimeisiin päiviin kuului sitten myös Miian pakkaaminen ja koko kämpän siivoaminen, kun muutettiin sitten sieltä lopullisesti pois. Vikat päivät menikin sitten meillä kaikilla yhteistuumin siivotessa, minä putsasin keittiönkaappeja, Miia siivosi ja pakkasi omaa huonettaan ja Daniel päätyi siivoamaan vessaa (ja hinkkaamaan sitä hometta pois katosta....). Aika nopeasti ja helposti saatiin talo suhteellisen hyvään kuntoon ennen minun lähtöä ja viimeiset huolet sitten jäikin Miialle ja Danielille ennen kuin he sitten karauttivat Ranskaan minilomalle. Mutta kaikki sujui ilmeisen hyvin ja ilman ongelmia saatiin talo palautettua.


Sitten minä lähdinkin kotiin matkustamaan aikaisin perjantai-aamuna. Taksin olin itselleni kutsunut, sillä hurautin Buchanan bus stationille, sieltä bussilla lentokentälle jossa sain molemmat laukut ongelmitta ruumaan (!!!!) ja Lontoon kautta Helsinkiin ja sieltä Kuopioon. Kaikki sujui onneksi ongelmitta, kaikki lennot ajoissa, laukut onnistuin noutamaan ja tiputtamaan uudestaan Helsingissä ja Kuopiossa olikin jo sitten iskä vastassa. Ja sitten sainkin taas aloittaa tutun elämän kotona Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti